Green Key als onderdeel van onze bedrijfsvoering
In de nieuwe bedrijfsvoering is duurzaamheid als een van de kernthema’s meegenomen. Vanaf dat moment zijn er verschillende stappen gezet om aan het Green Key keurmerk te voldoen:
- Er is een Green Team opgesteld die zich bezig houdt met het waarborgen van de gestelde doelstellingen, het actieplan en het MVO-beleid.
- Het verbruik van gas, water en elektriciteit worden maandelijks bijgehouden en er zijn maatregelen genomen om het verbruik te verminderen. Zo is onder andere de doorstroming van water bij douches en kranen verlaagd, plaatsen we alleen nog maar LED verlichting en hangen er bewegingssensoren om het onnodig branden van lampen te voorkomen.
- Er is een samenwerking aangegaan met de app Too Good To Go om voedselverspilling tegen te gaan. Bijna dagelijks verkopen we een aantal tassen met heerlijke producten die over zijn van onze lunch en diner buffetten. Op deze manier gooien we (bijna) geen overgebleven voedsel meer weg.
- We streven naar het inkopen van milieu verantwoordelijke producten. We kiezen voor fair-trade koffie en thee, biologische melk en biologische wijnen, vergroten ons vegetarische aanbod, serveren geen vis die wordt overbevist en kopen zoveel mogelijk in grootverpakking in. Al ons papier bevat het FSC keurmerk en we schaffen geen plastic wegwerpproducten meer aan.
- Er wordt op een milieuverantwoordelijke manier schoongemaakt. Dit houdt in dat er alleen schoonmaakmiddelen worden gebruikt die niet schadelijk zijn voor het milieu en een Europees milieukeurmerk bevatten.
- Ons afval wordt gescheiden ingezameld, waaronder ook ons organisch afval en het koffieresidu. Hier wordt biogas en compost van gemaakt. We streven naar het minimaliseren ons restafval. Voor de achtergebleven kleding en schoenen (ruim 300 kilo per jaar) zoeken wij een tweede bestemming.
- Door het plaatsen van een insectenhotel en bijenkast op het terrein dragen we bij aan de lokale biodiversiteit.
Het behalen van het Green Key certificaat is een beloning voor alle inspanningen die zijn geleverd. De komende jaren blijven we maatregelen nemen om onze duurzaamheidsambities te realiseren en het keurmerk te behouden.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen als uitgangspunt
Boerderij de Boerinn was ook al voor 2019 bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo werken we al geruime tijd samen met maatschappelijke organisatie Abrona. Een aantal dagen per week werken jongens en meiden van Abrona onder begeleiding op onze boerderij. Als vast onderdeel van ons team kunnen wij altijd op hen rekenen. Zij zorgen ervoor dat ons terrein goed onderhouden blijft, en dat is best een klus met 2 hectare bebouwing en 30 hectare weiland! Benieuwd naar ondersteuning en begeleiding van Abrona? Ga hier naar de website.
Bekijk onze brochure
Een duurzame vergaderlocatie in het Groene Hart
Naast het behouden van ons Green Key certificaat, zorgen we dat we ook op andere manieren een duurzame vergaderlocatie blijven. We gebruiken we 100% duurzame energie en wekken we een deel van onze eigen stroom op door middel van zonnepanelen op onze daken. Ook voldoen we aan de bestaande wet- en regelgeving betreft milieu en veiligheid en geven we voorkeur aan lokale producten uit het Groene Hart.
Heb je vragen of initiatieven voor Boerderij De Boerinn met betrekking tot duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem dan gerust contact met ons op.
Offerte Aanvragen